12.09.2013

Det nærmer seg den store høytiden

Det er ikke lenge igjen til jul nå og da må man jo bake litt. Her i huset blir det som regel 7 sorter selv om jeg hvert eneste år sier at det skal bare bli et par sorter. Kunsten er å ikke lage så mye av hver sort for da forsvinner de etterhvert.





Salte mandler er jo ikke bakverk, men godt er det. Enkelt er det også.
Bare ta 2 dl kokende vann, ha i 3,5 sp grovsalt og legg i 200 g mandler. La de ligge i vannet i 15 min, sil godt av og legg dem på ei stekeplate. La de stå i steikovnen i ca 15 min på 150 grader. Salt skal en jo som kjent være litt forsiktig med så her gjelder det vel å ikke fråtse.




Brune pinner og vepsebol er også enkelt å lage. Det som tar tid er å hakke mandler og sjokolade. Begge oppskriftene finner du på Det søte liv der finnes jo kaker og bakverk for enhver anledning.
 
Posted by Picasa