3.31.2009

Kefleg Halab

I dag har vi laget Kefleg Halab (stavemåten er nok ikke helt rett) Halab er en by i Syria og der er vist derfra denne retten kommer fra. Det var min kurdiske nabo Mahabad som viste meg hvordan jeg skulle lage disse.

Dette trenger du: 1 pakke grøtris, 4 store poteter, 2 løk, 500 g kjøttdeig, 1 stor bunt storbladet persille, salt, grovkornet pepper, gurkemeie.

Slik gjør du: kok potetene godt møre med skrellet på. Kok grøtrisen i en stor kjele med mye vann og 2 store skjeer med salt og en stor skje gurkemeie. Risen skal koke i 20 min. Sil av vannet og legg risen tilbake i kjelen og sett på tørk på svak varme i ca 10 min. Etterpå skal risen og potetene avkjøles.

Så vasker du kjøttdeigen, ja du vasker den! Sil av vannet. Stek løk. Stek kjøttdeigen i panna og tøm av kraften etter hvert samtidig som du hakker den opp. Når kjøttdeigen er tørr tilsetter du finhakket persille og grovkvernet pepper.

Når ris og poteter er kalde knuser du potetene med hendene og etterpå lager du en deig av risen. Bland disse to deigen godt.

Så lager du små boller og huler de ut til små kopper, legg litt fyll i "koppen" og klem den sammen og form den til den er avlang. Ha vann på hendene slik at deigen ikke klistrer seg fast i hendene.

Når alle er laget ferdig steker du dem i panna med olje på sterk varme. Snu dem slik at de blir stekt helt rundt.

Jeg synes dette er kjempegodt!

3 kommentarer:

 1. Dette hørtes spennende og godt ut. Tror jeg må prøve det!

  SvarSlett
 2. ja jeg må si det samme! dette hørtes veldig spennende ut.Moro med noe helt nytt!

  SvarSlett
 3. Kor spennande med noko sjeldent og spesielt.
  Så fint du strikka!! Huene var søte.
  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett