2.08.2016

En koftefeber for over landet


Jeg ble bitt jeg og, av koftefeberen. En sånn skikkelig kofte hadde jeg aldri strikket før, bare jakker og det er jo ikke det samme.

Jeg startet med denne her. Oppskriften er fra -90 tallet og den fikk jeg tilsendt fra produsenten. Den gikk ganske fort å strikke. Jeg er overnervøs for å klippe i strikk og siden det var første gang på over 20 år at jeg skulle sette saksa i et strikketøy så søkte jeg hjelp hos ei som er mer dreven i faget enn det jeg er. Resten av monteringen gikk uten drama og både jeg og mottaker ble veldig fornøyd.


Neste ut var Bøvertun. Den er strikket ovenfra og gikk som en drøm. Klippet selv og her var jo armene klar siden det er rundfelling. Begge disse koftene er strikket i østlandsgarn fra -nille. Det var det garnet som var feilprodusert og ikke kunne toves. Garnet holder seg kjempefint, ikke siger det eller nupper. Fasongen er helt upåklagelig etter mye bruk og flere runder i vaskemaskin.
Det ble to kofter til meg, her er bare bilde av Lev landligkofta. Den er strikket i rester fra Peer Gynt, østlandsgarn og Mor Aase. Droppet knapper så dette er ei slik sleng på seg kofte. Den holder også fasongen helt flott.


Nå har jeg dratt fram enda flere rester og lurer på om jeg skal komponere noe ut fra oppskriften på Still light . Sterkt inspirert av Vibbedille som holder på med en nå. Først må jeg lete fram oppskriften. Det er tross alt noen år siden min bli strikket, men jeg tror jeg vet hvor den ligger.

2 kommentarer:

 1. Hekkan så effektive du har vært! WOW!
  Var skikkelig flotte alle 3 :)

  Nå håper du holder deg her i Blogglandia <3

  KOS DEG!

  Klem Vibbedille :)

  SvarSlett
 2. Mona Mjøsund Nordset1:04 p.m., januar 22, 2017

  Hei :)
  Vet du navnet på den øverste koften? Den var kjempefin. Kunne tenkt meg å få strikket en slik en selv

  SvarSlett